Trofæ-laks fra Namsen

2 (4).jpg Henrik Kristensen med sin monsterlaks på 21,1 kg fanget fra båd helt alene.

Den 1. juni åbnede laksesæsonen i Norge, og mange danskere er draget til Norge i jagten på drømmelaksen. Sådan en fik Henrik Kristensen i lørdags, og det var ikke en lille en af slagsen, for den vejede ikke mindre end 21,1 kg fordelt på kun 120 cm.

Namsen er kendt for sine store laks, og netop sådan en fik Henrik Kristensen midt om natten den 16. juni. Henrik havde så meget fiskefeber, at han tog ud i båden midt om natten og helt alene. Normalt fisker man to i en båd. En til at styre båden nedstrøms, mens den anden holder øje med stængerne.

To stænger monteret med MO-woblere arbejdede i det klare vand, mens de første åretag blev taget. Pludselig er der kontakt til en god fisk på den ene stang. Han får hurtigt den anden stang rullet ind. En lang kamp med en af de helt store drømmelaks kan tage sin begyndelse. Mod alle odds lykkedes det Henrik efter en halv time at lande både træbåd og laks i den stærke strøm.

– Jeg kæmpede med laksen skiftevis i begge hænder, så jeg er glad og stolt over at det lykkedes at lande kæmpen denne gang. For 2 år siden mistede jeg en i samme kaliber, fortæller Henrik.

3 (1).jpg
MO-wobleren som den store hanlaks inhalerede.

Laksen vejede imponerende 21,1 kg og målte kun 120 cm. Med disse vanvittige dimensioner er der tale om en rigtig fed ”Namsen laks” (konditionsfaktor på 1,22). Det er uden tvivl en af de største laks som er fanget af en mand alene i en båd.

Det er den andenstørste laks fanget i Namsen i år. Der er fanget en laks på 23 kg og 133 cm den 5. juni, som er den største indtil videre.