Miljøstyrelsen efterlyser lystfiskere

_DSC0023.jpg Miljøstyrelsen har brug for din hjælp til at fange 25 eksemplarer af én af følgende fiskearter – brakvandsaborre, skrubbe, ålekvabbe eller sortmundet kutling. Foto: Christian Lykke Flinker

Kan du fange 25 eksemplarer af én af følgende fiskearter – brakvandsaborre, skrubbe, ålekvabbe eller sortmundet kutling – i løbet september-december 2018, så kan du både hjælpe med at skaffe viden og få betaling for det.

Det er Miljøstyrelsen, der indsamler fiskene med henblik på at undersøge dem for miljøgifte og tungmetaller.

– De frivillige fiskere spiller en vigtig rolle. Indsamling og målinger på fiskene bidrager til, at vi får ny viden om de miljøfremmede stoffer, og hvordan de spredes i havmiljøet, siger kontorchef i Miljøstyrelsen Harley Bundgaard Madsen.

Fiskeundersøgelsen indgår i det Nationale Overvågningsprogram for Vandmiljø og Natur (NOVANA)

Læs mere om projektet her, hvor du også kan tilmelde dig

PS. Præmien for at levere de 25 fisk er 700 kr.