Forårsudgaven af Sportsfiskeren lander snart

Sportsfiskeren 1 (1)

Årets første udgave af Sportsfiskeren er på trapperne og lander i postkasser og butikker fra tirsdag den 27. februar, men medlemmer kan allerede nu læse magasinet online. I Sportsfiskeren 1 får du blandt andet en gennemgang af op- og nedture ved havørredåerne i 2023, bindetips til marabou, 10 hotte kystpladser på Sjællands nordkyst, et portæt af fiskekoryfæet Jens Ploug Hansen samt tricks til jagten efter forårets sortstribede røvere. God læselyst.

Udgivelsesoversigt 2024
Sportsfiskeren 1: 27. februar
Sportsfiskeren 2: 7. maj
Sportsfiskeren 3: 3. september
Sportsfiskeren 4: 26. november

Har du ikke modtaget Sportsfiskeren?
Hvis du mod forventning ikke modtager Sportsfiskeren, selvom du er medlem, så send navn, adresse og medlemsnummer til medlemsadministrator Anne Holbæk på ah@sportsfiskerforbundet.dk.

Sportsfiskeren 1 er på vej til din postkasse, og det kan også findes i kiosker og butikker landet over.

Her får du en smagsprøve på, hvad du har i vente i årets første nummer af Danmarks vigtigste fiskemagasin.

Som medlem af Danmarks Sportsfiskerforbund kan du desuden læse magasinet online allerede nu samt finde tidligere numre af magasinet. 

DSC 0585

Vis mig din grejæske
Foråret er et godt tidspunkt at sætte ind efter søens helt store aborrer, og i denne udgave af ”Vis mig din grejæske” kigger vi ned Malthe Ryge Petersens grejæske. En æske, som har kastet mange kæmpe-aborrer af sig.

DSCF2862

10 hotte pladser på Sjællands nordkyst
Den sjællandske nordkyst fra Hundested til Helsingør er en rå yderkyst, hvor du både finder badekar, revler og spændende muslingerev. Her viser vestenvinden tit sin magt, og forholdene kan ændre sig fra gang til gang. Henning Pedersen har fisket efter havørred på Nordkysten i næsten 40 år og kommer med sit bud på 10 hotte pladser.

2A2A4623

The Marabou Flu
De bløde marabou-fjer er et uovertruffet fluebindingsmateriale til stillestående og langsomt flydende vande. Materialet fås i alle tænkelige farver og er tilmed relativt billigt. En af tilhængerne er fiskeguiden Marc Skovby, som her fortæller historien om sin marabou-baserede favoritflue til danske laks.

Scan754

Hvem var Jens Ploug Hansen?
Jens Ploug Hansen var arbejdsnarkoman, og den store produktivitet kombineret med unikke evner gjorde ham til en af de mest betydningsfulde personer i dansk lystfiskeri. Selvom Jens Ploug Hansen ikke længere er iblandt os, lever han stadigvæk videre i et hav af danske lystfiskere, som han gav fiskefeber gennem sine mange bøger, film, fotos og artikler. Hans genkendelige udseende, hans evne til at formidle og være forud for sin tid og ikke mindst hans enorme arbejdsindsats gjorde ham til en absolut éner. Men hvem var han egentlig?

A739857

Verdens største akvariefisk
En fuldvoksen peacock bass poserer for kameraet med dens smukke, gyldne farver, inden den svømmer tilbage i det te-brune vand. Tag med dybt ind i Amazonas regnskov, hvor verdens største cichlide hersker i det te-brune flodvand og kæmper til det sidste, hvis du får sat krogen i den.

Irena Vejle Å

Havørred-revy 2023
Irena Elzbieta Mathiasen blev belønnet med en flot blank havørred, da hun fluefiskede ved Vejle Å i slutningen af juli. Havørredfangsterne i åerne i 2023 er gjort op, og Sportsfiskeren har indsamlet resultaterne fra en sæson, der først bød på tørke og sidenhen masser af vand. Sæsonen diskede op med mange stabile resultater, en fangstrekord i det sydvestjyske, høje genudsætningsprocenter flere steder og frivillige fredninger i de store vandløbssystemer. Få det fulde overblik her samt flere foreningernes dom over 2023 og ikke mindst deres forventninger til 2024.

Bæver Hi Res 5 500 Mm

Indblik: Tema om bæveren
I 1999 blev bæveren genindført i Danmark, efter den havde været væk i flere tusinde år. Men det er ikke alle steder, den er lige populær. Sportsfiskeren Indblik kigger nærmere på den store gnaver og den trussel, den udgør for sårbare fiskebestande herhjemme.