Vandt Kystcup for 3. år i streg

Kystcup 2018.JPG Alle de dygtige fangere og vindere fra årets Kystcup 2018. Vinderen i begge kategorier er Jesper Mortensen iført sort jakke, lyse bukser og – nå ja – begge vinderfisk.

Helt stille vejr gjorde fiskeriet svært for de 75 deltagere, som deltog i den tilbagevendende konkurrence Kystcup i Limfjorden. Det stoppede ikke Jesper Mortensen fra at fange den suverænt største havørred på 1,8 kg på et flaksende blink og tilmed den største havørred for 3. år i streg. Som noget nyt fangede han også den største hornfisk til konkurrencen.

Præmievindere ved kystcup 2018

Præmie for havørred:
1. plads: Jesper Mortensen: 1,840 kg
2. plads: Dennis Olesen: 0,910 kg
3. plads: Keld Frost: 0,840 kg
4. plads: Andreas Duckert: 0,750 kg
5. plads: Henning Markussen: 0,750 kg

Præmie for hornfisk:
1. plads: Jesper Mortensen: 0,660 kg
2. plads: Nicklas Harboe: 0,430 kg

Kystcup i Limfjorden blev afholdt lørdag den 28. april for 17. gang. Den kolde vinter og det sene forår resulterede alligevel i fine fangster af havørreder og hornfisk. Dagens største havørred blev fanget af Jesper Mortensen i den centrale del af Limfjorden og på et blink. For at det ikke skal være løgn, vandt han Kystcup for 3. år i træk og dermed 1. præmien på et gavekort på 5000 kr. til Jægeren og Lystfiskeren i Aalborg.

Fisken, som Jesper fangede i år, havde nøjagtig samme størrelse og vægt, som den han vandt konkurrencen med sidste år: nemlig 1,84 kg fordelt på 54 cm.

Stille vejr var en udfordring
Der deltog i alt 75 lystfiskere, og fem af dem fangede havørred over mindstemålet på 40 cm, som alle overholdt konditionsfaktoren, der er gældende for at kunne deltage i konkurrencen. Der blev fanget færre hornfisk end sidste år. Største horn vejede 660 gram og blev ligeledes fanget af Jesper Mortensen.

Fiskeriet var generelt lidt svært på konkurrencedagen, da helt stille vejr, næsten uden en krusning på overfladen, satte de mange lystfiskere på en besværlig opgave med at overliste de relativt sky havørreder.

Næste år afholdes konkurrencen lørdag d. 27. april 2019, så sæt kryds i kalenderen.