Se vinderne af Trolling Master Bornholm 2018

IMG_3373.jpg Vejret var strålende under størstedelen af Trolling Master Bornholm 2018.

Vinderlaksen på årets Trolling Master Bornholm var den næststørste i konkurrencens historie, og fisken blev fanget af en dansker. Svenskerne vandt til gengæld suverænt i kategorien ’Bedste båd’.

Dette års Trolling Master Bornholm løb lidt senere af stablen end de foregående år. Man valgte at flytte arrangementet fra april til starten af maj (2.-5.maj), og denne flytning gav sågar et lille problem for den traditionelle start. Da startskuddet faldt sammen med den årlige landsdækkende afprøvning af sirenerne, blev det et landsdækkende horn, der satte verdens største fiskekonkurrence i gang og sendte 366 både ud på Østersøen omkring Bornholm.

Et par både måtte dog vente lidt længere tid, inden de kunne stikke til havs, for motorproblemer holdt dem tilbage. Men størstedelen kom afsted, og dette syn var man heller ikke i tvivl om, hvis man et tilfældigt sted på jorden åbnede Vesselfinder.

Vejr- og havguderne var yderst gavmilde i år, for hvor der ellers plejer at være mindst en dag i havnen med blæst og store bølger, så var det nu det meste af tiden ganske flot med strålende sol, kun afbrudt af lidt havgus.

Vinderfisk på sidstedagen
Motivationen var stor inden førstedagen, og blandt lystfiskerne var der ikke nogen tvivl om, at vinderfisken, som er 100.000 danske kroner værd, bestemt skulle være over 20 kg! Førstedagen gik, og om aftenen lå førende fisk tættere på 17 kg end 20 kg, og de efterfølgende dage blev der kæmpet om gram frem for kilo.

Men på arrangementets sidste dag skulle det ske: det var nærmest som om, alle havde forsøgt at vente til sidste øjeblik med at spille det bedste kort, de havde. Ude på havet spredte der sig meldinger på VHF’en som en steppebrand om en fisk på hele 24 kg. Så blandt bådene var der næppe nogen tvivl om, at podiet ville blive indtaget af nye folk på den sidste aften.

Om aftenen på scenen i Peter Tanevs regi stod det klart, at der var fundet en tydelig vinder for dette års Trolling Master Bornholm, og oven i hatten fik årets vinderlaks også sat sit præg på Trolling-konkurrencens historie. Årets vinderfisk med hele 21,780kg som blev taget af Søren Jensen fra Team Sallinge DK, var også den næststørste laks nogensinde. Vi skal godt 10 år tilbage for at finde en vinderlaks i samme kaliber. Selvom alle nordiske nationer, mange andre europæiske samt USA var med i kampen, så blev årets største laks en duel mellem Danmark og Sverige med følgende slutresultat:

Samlet stilling: Største laks
1. Båd 210 Team Sallinge, Søren Jensen: 21,780 kg. Danmark.
2. Båd 184 Team Roger, Jan Thygesen: 19,540 kg. Danmark.
3. Båd 223 Biggan IV, Niels Sörensen: 18,400 kg. Sverige.

Kampen om bedste båd blev rigtig tæt, og det var sølle 29 point, der skilte første- fra andenpladsen. Hele podiet var i sikre svenske hænder, og det var Andreas Ander fra Team Gladsax, som kunne sikre sig en check på 40.000 danske kroner.

Samlet stilling: Bedste båd
1. Båd 239 Team Gladsax, Andreas Ander: 1032 point. Sverige
2. Båd 309 Garmin Sweden, Per Karlsson: 1003 point. Sverige
3. Båd 222 Rodman, Lars Hedberg: 893 point. Sverige.

Med det resultat ser alle frem til igen at gæste øen og dyste om både største laks og bedste båd. På gensyn i 2019. 

 

IMG_3392.jpg
Præmien for største laks gik til danske Søren Jensen for en østersølaks på 21,780 kg.