Stor stør i første forsøg

!cid_B4088DAD-ED22-458E-BF59-198DDC370DB5.jpg Jeppe og sønnen Mathias med turens største stør.

Vinterens foredrag om størfiskeri i Lystfiskerforeningen for Frederikshavn og Omegn skulle 15. maj veksles til den første stør.

Foredragsholderen Erik Bilde tog imod holdet af lystfiskere fra Lystfiskerforeningen for Frederikshavn og Omegn i Ny Thorup fiskesø. Selvom vejret var varmt og stille, var der gang i fiskene.

Støren hugger meget forsigtig og er svær at kroge, så der skulle flere forsøg til, før der var fast fisk. Trods det, lykkedes det holdet at fange flere stør og endda to store stør på over 20 kilo.

Fiskeriet indebar 20 kilos fisk helt fri af vandet, sprængte liner, ømme arme og brandvarme bremseskiver på fiskehjulet. Turen største vejede hele 28 kilo og blev fanget af Jeppe. René Carlsen, Formand Lystfiskerforeningen for Frederikshavn og Omegn fangede den anden største på 24 kilo. Disse to fisk er formentlig de tungeste, der nogensinde er landet i foreningens mangeårige historie.

– Ved inspektion af krogen viste det sig, at den var lige ved at være rettet helt ud. Så det må siges at være i sidste sekund, at den kom på land, fortæller Jeppe, som fangede sin første stør nogensinde.

De brugte vejeslynge til at veje de prægtige og forhistoriske fisk, inden de hurtigt fik friheden.