Fine fisk og glade børn på Lystfiskeriets Dag

P5201033.JPG Det lykkedes flere børn at fange deres allerførste fisk ved Lundum Fiskesø, hvor Horsens og Omegns Sportsfiskerforening havde lagt et af foreningens to arrangementer.

Børn og voksne, håbefulde begyndere og erfarne lystfiskere mødtes søndag den 20. maj til fælles fiskeoplevelser på en strålende Lystfiskeriets Dag. Dagens 30 forskellige arrangementer bød blandt andet på kystfiskeri efter hornfisk, havnefiskeri efter fladfisk og ørredfiskeri i søer og åer.

Lystfiskeriets Dag er lig med gode fiskeoplevelser for alle, smagsprøver på fællesskabet i sportsfiskerforeningerne og nye lystfiskere, der fisker for første gang. Alt sammen kan også siges om Lystfiskeriets Dag 2018. Søndag den 20. maj stod danske sportsfiskerforeninger, fiskesøer og en række andre arrangører klar med 30 forskellige arrangementer rundt om i landet. Børn og voksne kunne blandt andet prøve kystfiskeri efter hornfisk, havnefiskeri efter fladfisk og ørredfiskeri i fiskesøer og åer.

IMG_0803.jpg På Lystfiskeriets Dag gav turbåden M/S Odysseus deltagerne en fiskeoplevelse på Øresund. Ifølge bådens skipper Jens Wrona fik alle torsk med hjem.

Stolt debutant
Odense Sportsfisker Klub havde arrangeret den årlige Fladfiskefestival på Odense Havn. 55 børn og voksne deltog i arrangementet og hyggede sig gevaldigt i det fine pinsevejr. Fangsterne var på det jævne, så sportsfiskerforeningen havde sørget for at have 40 kg friske fladfisk ved siden af, så deltagerne kunne få suppleret deres fangster op, og så der var nok til en gang aftensmad.

Ved Åbenrå Fjord kunne man fiske hornfisk med Sportsfiskerforeningen Vidå. Fiskenes bidelyst dalede noget, i takt med at solen steg højere på himlen, men de fleste deltagere fik fisk med hjem.

Længere nordpå, på Sildehagen nær Hobro Lystbådehavn i Mariager Fjord, havde Hobro Sportsfiskerforening et velbesøgt arrangement, hvor fiskeriet dog mest blev ved snakken. Her mærkede man nemlig bagsiden af det lækre sommervejr, da fjorden var 20 grader varm og fyldt med alger. Fiskeriet var derfor ikke værd at prale med, men dagen bød på god stemning og masser af fiskesnak.

Bidelysten ved Vejen og Omegns Sportsfiskerforenings fiskesø i Drostrup var lidt træg i begyndelsen, men den tiltog op ad dagen. Ved indvejningen efter fire timers intenst fiskeri var der fanget 10 ørreder, hvoraf syv kom med hjem. Den største fisk, en guldørred på 2,55 kg, blev fanget af 11-årige Albert Stab Halkær. Den stolte lystfiskerdebutant blev præmieret med en flot spinnestang med hjul sponsoreret af Abu Garcia.

P5204280.JPG
Ved Vejen og Omegns Sportsfiskerforenings put and take-sø i Drostrup blev der fanget og hjemtaget syv ørreder, mens tre andre fisk var stået af til et længere liv i søens dyb.
Lystfiskeriets dag HSF (1 of 7).jpg
Fiskeriet var ikke overvældende ved arrangementet ved Mariager Fjord, men det lykkedes alligevel Hobro Sportsfiskerforening at give deltagerne en hyggelig dag med masser af snak om lystfiskeri.
IMG_0429.JPG
Pigerne var i svagt overtal blandt børnene til Horsens og Omegns Sportsfiskerforenings arrangement ved Lundum Fiskesø.

Gode fiskeoplevelser for børn og unge
Horsens og Omegns Sportsfiskerforening havde inviteret til både fiskeri efter hornfisk ved Alrø og en dag ved Lundum Fiskesø nordvest for Horsens. Ved fiskesøen var der et rykind af især børnefamilier og bedsteforældre med børnebørn. Der blev udlånt grej og givet instruktion i betjening af grejet. Selvom fiskene var lidt sløve i varmen, oplevede flere børn at fange deres første fisk.

– Det mest ihærdige barn fangede ikke fisk, men fik til gengæld et fiskesæt som en hjælp til den fremtidige karriere som lystfisker. Samlet set var vi i positiv kontakt med et halvt hundrede mennesker, så vi synes, det var anstrengelserne værd. Forudsætningen for tilgang af nye lystfiskere er, at vi formår at give børn og unge gode oplevelser, siger Jan Karnøe fra Horsens og Omegns Sportsfiskerforening.

33174646_2195859460440560_4406054546346868736_n.jpg
Vejle Sportsfiskerforening markerede Lystfiskeriets Dag med 'Åben å' og gratis fiskeri i Vejle Å denne dag. Der var mulighed for at låne fiskesgrej og få hjælp til at komme i gang med at fiske. Foto: Julie Myhre.