Fik stor havørred på den sidste feriedag på Møn

havørred_møn_2.jpg

Selv om Kenneth Handberg Jørgensens lystfiskerkarriere har budt på mange store havørreder, var han hurtigt klar over, at det var en havørred ud over det sædvanlige, der tog hans blink på turen til Møn.

Sidst i april havde Kenneth Handberg Jørgensen fra Næstved nogle feriedage, der skulle brændes af, inden kalenderen sagde maj, så sammen med sin svoger tog han fire dage til Møn, hvor de skulle fiske havørred. Det lykkedes da også ganske godt, og da de nåede til deres sidste dag, som var torsdag den 26. april, havde de allerede haft 20 ørreder oppe til afkrogning med den største på 3 kg.

havørred_møn_1.jpg Blinket, der lokkede den store havørred til at hugge, var Westins Sømmet i sort på 28 gram. Et blink, der sidste år gav Kenneth to havørreder over 5 kg.

Svogeren var dog ved at køre træt på sidstedagen og ville hjem, men Kenneth ville lige give en pynt en sidste chance, og da han hurtigt fik en fisk på den halve meter, fik han svogeren ud med stangen igen. Det var dog ikke den eneste fisk på pladsen, for pludselig fik Kenneth 50 meter ude et hug, der fik stangen til at bukke helt ned til vandet, og fisken trak hurtigt yderligere 50-60 meter line af hjulet, inden den afslørede sig i et højt spring ud af vandet.

– Den er stor, den her, råbte jeg til svoger og fik ham til at tage sin line ind, for det var fisken, der bestemte, hvor den ville hen, og jeg gik med den i 20 minutter, inden den kom ind til nettet, fortæller Kenneth.

Tredje gang han havde den inde, lykkedes det at få den i nettet, og vel oppe på det tørre kunne han måle og veje den til 78 cm og 6,8 kg. Da Kenneth rensende den, fandt han fire store tobiser i maven på den, og dens lyse kød indikerede også, at den har haft fisk på menuen.