Anden gang var lykkens gang

storå laks 2018.jpg Claus Dams flotte laks er den hidtil største fra Storå i år og fanget på Holstebro-foreningens vand.

I første omgang mistede Claus Dam en flot laks, da linen blev filtret ind i nogle grene – men ugen efter storsmilede heldet til ham, da han fangede en betydelig større laks på samme sted efter en lang og dramatisk fight.

Historie starter faktisk en uge i forvejen, hvor Claus Dam mistede en laks på cirka otte kilo i Storå.

– Laksen huggede tæt ved egen bred og tog nogle vilde udløb. Det endte til sidst med, at linen satte sig fast i nogle træer ved modsatte bred, men den blev dog stadig på krogen, og jeg kunne se den fra egen bred.

– Så satte jeg stangen fast i et træ og løb hen til nærmeste bro. Vel fremme ved laksen hoppede jeg i åen for at nette den, men linen knækkede desværre. Laksen var væk, og jeg stod lidt slukøret tilbage i et par våde bukser.

– Ugen efter skulle jeg kører konen til golf og besluttede så, at jeg lige så godt kunne prøve samme sted på vejen hjem, fortæller Claus og fortsætter.

– Efter 15 minutter får jeg et meget tungt hug på spinneren dybt ude midt i åen. Derefter får jeg ringet til min datter, som kommer ned på cykel, og hun når at filme de sidste 45 minutter af fighten.

–Efter 20 lange minutter ser jeg laksen for første gang, da den kommer op som en hval midt i åen, og først nu får jeg en fornemmelse af, hvor stor den egentlig er.

–Laksen bliver ved med at gå dybt, men det er helt fint med tanke på den tidligere laks, som blev viklet ind i træet ved modsatte bred. På et tidspunkt begynder jeg at kunne få laksen op til overfladen, men det resulterer bare i, at den bliver vild og vil tage udløb. Så jeg bliver nødt til at lade den gå dybt, og jeg forsøger lægge maksimalt pres på den. Da jeg føler, at den er ved at være klar, prøver jeg at lande den i mit fangstnet, men opdager hurtigt, at den ikke kan være i nettet, som jeg ellers har landet flere ni-ti kilos fisk med – og efter kontakten med nettet får den ligesom ny energi, og udtrætningen må forlænges.

– Det ender med, at jeg må liste fingrene ind bag fiskens gæller, og så kommer laksen omsider på land efter en times fight. Min største Storå-laks til dato, som vejer 14 kilo, og længden er 114 centimeter, slutter den glade storfanger.