Storartet sæsonstart ved Storå

storådanielschmidt5.jpg En superglad Daniel med sin superfisk fra andendagsgildet ved Storå. Foto: Mathias Rosenmejer Ibsen.

Storå har ligesom Varde Å fået en storslået start på den nye sæson. Efter de første tre dage er der således hjemtaget 44 flotte laks, og heraf er en lille halv snes over de magiske 10 kilo. Desuden er der opfisket en håndfuld halvstore regnbuer, og ligesom ved de øvrige åer er der genudsat en del nedfaldslaks og nogle havørreder.

På selve premieredagen blev der fanget og hjemtaget imponerende 24 laks med den største til Per Frølund på 10,2 kilo og 103 cm lang. Stemningen var meget positiv, selvom fisketrykket selvsagt var meget højt.

Daniels storlaks
På andendagen blev der hjemtaget yderligere 10 flotte laks og forbundsinstruktør Daniel Brodersen løftede vægten på årets største laks med knap et kilo. Her fortæller han med egne ord:

– Det var en fantastisk oplevelse! Laksen vejede 11,06 kg og var 101 cm lang. Den er selvfølgelig fanget på flue, neden for Bur bro ved Storåen. Det er min første premiere deroppe, og jeg har været dybt afhængig af gode kammerater og medfiskere, ellers var det ikke lykkedes mig at lande fisken. Dermed en dybtfølt tak til mine omgivelser for en fantastisk opbakning, hjælp og premierestemning, siger Daniel.

 

Fem over 10 kilo på tredjedagen
På tredjedagen blev der igen landet en halv snes laks, og helt exceptionelt vejede halvdelen over 10 kilo. Årsstørsten fik endnu et nøk opad til 13,3 kilo og 104 cm, og den blev fanget på flue af Lars Jacobsen på Holstebro og Omegns Fiskeriforenings (HOF) lange, fine strækning, hvor langt de fleste laks naturligt nok er hentet.

Erik Lykkegaard Andersen landede en på 12,3 kg fordelt på 102 cm ligeledes på flue, mens Søren H. Nielsen har landet en på 12,0 kg og 107 cm på konsortiestykket Postens Hul på spinner, Arne Bach har fluefanget en på 11,8 og 105 cm, og endelig har Kasper Emil Nielsen fanget en laks på orm på 11,5 kg og 104 cm.

En helt fantastisk stribe fisk på trods af, at Storåen kører med næsten sommerlav vandstand.

Stram tilmeldingsfrist og kritik af hjemmeside
Trods den superflotte start har bestyrelsen for HOF dog udsendt et ”hjertesuk” til medlemmerne, idet det kniber for mange at overholde den nye indberetningsfrist, der skal foregå inden for samme døgn, som fisken er landet – uanset om den hjemtages eller genudsættes.

Omvendt gav mange udtryk for, at den nye rapporteringsordning er for stram, bl.a. fordi en del fiskere ikke ejer en smartphone eller tablet.

En del kritiserer desuden, at tilmeldingssiden for Storå, www.svstoraa.dk, er for ”rodet” med fangster af laks, havørreder, bæk- og regnbueørreder, helt og gedder blandet sammen, ligesom mange savner info om fangstmetode.