Fire fine forårslaks fra Gudenå-konkurrencen

_DSC0946.JPG Der var mere kvalitet end kvantitet over laksefangsterne ved Gudenå-konkurrencen, men grundet det kolde vand er opgangen først lige begyndt. Jes Jørgensen med vinderfisken er nummer to fra venstre.

Lakseopgangen i Gudenå er stærkt forsinket efter den lange senvinter, men fire gudeskønne blanklaks reddede så rigeligt årets Gudenå-konkurrence fra fiasko.

Lærkerne jublede, og viberne slog nærmest flikflak af glæde over det lune, solrige forårsvejr, da de tre Gudenåforeninger Bjerringbro, Langå og Randers traditionen tro afholdt deres årlige laksekonkurrence. Et par røde glenter skruede sig op i stor højde, hvorfra de kunne se en stor del af de 155 deltagere, som jagtede de få blanklaks, der foreløbig har fundet op i den store å, hvor vandtemperaturen stadig kun er et par grader.

Ved indvejningen sidst på eftermiddagen på Langå Camping strålede fire, flotte forårslaks om kap med solen, da Rene Busk fra lystfisk.dk uddelte generøse præmier til de fire glade fangstmænd med stor akklamation fra de mange fremmødte deltagere.

Dagens vinder blev Jes Jørgensen med en nystegen skønhed på 9,675 kg fordelt på 96 cm fanget på wobler. Det var Jes’ første laks nogensinde, og den blev fanget på Langå-foreningens Grøn Zone.

Andenpladsen tog Christian Højmark sig af med en smuk fisk på 8,13 kg og 90 cm fanget på spinner, ligeledes på Grøn Zone, mens Karsten Kokholm snuppede tredjepladsen med en velproportioneret laks på 6,275 kg og 86 cm.

Den fjerde og sidste laks blev fanget på Bjerringbros zone 3 af Jørgen Nielsen på en reje og vejede 5,79 kg med en længde på 84 cm.

Kun laks tæller i konkurrencen, mens derfor fortjener Allan Andersens sublime havørred på 6,8 kg fanget under konkurrencen alligevel at blive fremhævet. Den blev taget på spinner neden for den nyindførte fredningszone for havørreder i Gudenåen.