Drømmeørred fra den sjællandske nordkyst

morten1.JPG Da Morten Pallesen ankom til pladsen, var der tre andre, der opgav på grund af bølgerne. Morten fortsatte heldigvis og blev godt belønnet.

Morten Pallesen valgte at trodse østenvinden og de store bølger og blev belønnet med en havørred af den slags, de fleste drømmer om at fange på kysten.

Tirsdag den 10. april bød på hård østenvind på den sjællandske nordkyst, og det gav så store bølger, at de fleste valgte at holde sig hjemme, men det var ikke tilfældet for Morten Pallesen, som gav fiskeriet en chance.

– Der gik vel en halv times tid, før jeg så første fisk, som roligt og på afstand fulgte min gennemløber mellem bølgerne. Jeg havde vandret et godt stykke ned ad stranden og håbede på, jeg nu havde fundet fiskene. Men det eneste jeg mærkede det næste lange stykke tid var, at mit hår var gennemblødt, trods jeg kun stod i vand til knæene. Vilde bølger! Jeg blev enig med mig selv om, at det var på tide at skifte taktik, fortæller Morten.

Valgte Horny Herring
Efter at have studeret grejæsken indgående, faldt valget på en af favoritterne, nemlig en Horny Herring, og det skulle vise sig at være en fornuftig beslutning.

– Jeg tog et kast på langs hen foran nogle sten, og da min Horny Herring igen kom til syne og bevægede sig fra den mørke bund ind over den lave sandbund, så jeg hurtigt, den ikke var alene! Det er svært at bedømme størrelse i vandet, men jeg kunne se, det var et monster. Adrenalinniveauet hoppede på et splitsekund op i det røde felt, beretter Morten og fortsætter:

– Der var ca. 10-12 meter tilbage til at trigge kæmpen til at hugge. Jeg rullede et par meget hurtige omgange efterfulgt at et spinstop. Fisken slog ud efter agnen, men ramte forbi. Jeg rullede hurtigt igen og trak Horny Herring 3-4 meter i højt tempo og kunne se kæmpen følge med. Jeg lavede endnu et spinstop og så Horny Herring vugge stille mod bunden. I samme sekund faldt hugget. Jeg gav tilslag og kunne med det samme mærke på stangen, at der var godt med vægt i den anden ende, fortæller Morten.

Fangstnettet var for småt
Hugget faldt kun tre meter fra Morten, og på få sekunder var fisken 15 meter ude, men blev inde på lavt vand, hvor den efter nogle minutters udmattelseskamp begyndte at rulle i overfladen. Morten gik tættere på den, så han havde den på kun en stanglængdes afstand.

– Den rullede rundt og slog kraftigt ud med hovedet. Jeg kunne nu se, at krogen sad ret yderligt, og jeg tog fangstnettet frem. Efter et nervepirrende stykke tid kunne jeg lande dyret i mit lille net. Fangstnettet var ikke egnet til fisk i denne størrelse, så jeg skyndte mig at kramme om både fisk og net, og gik stolt ind mod stranden. Det gik nu op for mig, hvor stor og pæn den i virkeligheden var. En dag jeg aldrig glemmer! slutter Morten sin beretning.

Den fantastiske havørred vejede 7,1 kg, fordelt på kun 82,5 cm. I maven havde den fire store sild, så Horny Herring var sikkert et godt valg til netop den fisk. 

morten2.JPG
Den store havørred var en sildeæder i bedste kondition.