19 kilos storlaks fanget på andendagen ved Skjern Å

skjernåprem4.jpg Per Hønholts nystegne premiere-laks på 9,6 kilo blev fanget på fluer opstrøms Tarp Bro. Foto: Per Gylling.

Det kolde forår satte sit præg på fangsterne ved Skjern Å, som kun bød på otte opgangslaks på premieredagen til deling blandt adskillige hundrede lystfiskere. Til gengæld blev det fanget en kæmpelaks på 19 kilo på andendagen.

Selvom premieren faldt på en mandag var det helligdag ved Skjern Å, hvor skønsmæssigt 4-500 feststemte fiskere satte gang i den nye sæson. Som forventet havde den kolde marts lagt en dæmper på opgangen, og der kom kun otte nystegne laks på land mod ca. 40 nedfaldsfisk.

Premieredagens største laks blev fanget af Keld Eriksen på spin på åens nedre del og vejede 10 kilo fordelt på 105 cm, mens den næststørste blev hentet langt oppe i åen på Herning-Ikast Sportsfiskerforenings vand. Den blev fanget på flue af Peter Hønholt og vejede 9,6 kilo med en længde på 99 cm.

På andendagen blev der landet yderligere 3 laks med årets hidtil største vestjyske laks på hele 19 kilo og 120 centimeter lang. Den blev fanget på orm opstrøms Tarp Bro af Carl Peter Christensen.

Hundredevis af folk valgte at afbryde fiskeriet for en stund for at mødes med ligesindede ved Laksens Hus hos Naturstyrelsens infocenter. Alternativt til frokost ved Lystfiskerforeningen af 1926s røde hytte på Sdr. Felding Camping eller til Hans Hansens pølsemik ved Skjernådalens klubhus på Ånumvej, hvor desuden Zpey-teamet midt på eftermiddagen inviterede på grillstegt tamgris med kartoffelsalat. Sidstnævnte firma introducerede i øvrigt en ny tradition ved at skyde sæsonen ind med en tredobbelt kanosalut affyret af William Johansen.

skjernåprem3.jpg Grejpusherne fra Zpey startede den nye laksesæson med en trefoldig kanonsalut.