Vinterlig prognose: Is i stangøjerne og trængsel i klubhusene

_DSC0255.JPG Vejrudsigten giver ikke anledning til at forvente trængsel ved åerne til årets premiere.

Da vi fejrede vinterpremieren den 16. januar, var vejret mildt og forårsagtigt. På torsdag den 1. marts oplever vi forårspremiere i polarkulde. Sådan kan det foranderlige og forunderlige danske vejr drive gæk med os. Men hvis fiskeriet går trægt, er der til gengæld masser af varme og hygge i foreningernes klubhuse på denne særlige mærkedag.             

Vejrguderne lover ikke just fiskevejr, når den nye sæson starter på torsdag ved de fleste danske ørredåer. Det bliver en kølig fornøjelse med udsigt til kolde fingre og tæer og masser af is i stangøjerne, medmindre du vælger at bade en rød haveflue. Ormene bliver dog ikke lette at grave op under den frosne jordskorpe, så de skal i givet fald købes hos din grejpusher.

Og er du alligevel i stand til at overvinde alle de nævnte besværligheder, kan du næppe regne med godt fiskeri, da fiskenes bidelyst sjældent er stor, når lufttemperaturen er lavere i luften end i vandet.
 
Aldrig sige aldrig
Men chancen for en fisk – den er der som bekendt altid. Det er én af fiskeriets mange fascinationer! Ud over de slanke nedgængere, som bør genudsættes til senere genbrug, kan der mange steder fanges et par fine, sølvblanke grønlændere i det kolde vand – og hvis du ligefrem er forfulgt af heldet, kan du måske lure en drømmefisk af en ægte overspringer på flere kilo med løse skæl og i topkondition.
 
Man behøver næppe at være femstjernet spåmand for at forvente, at der er god plads langs åerne og til gengæld trængsel i de hyggelige klubhuse, hvor ildsjælene serverer herreretter som gule ærter med flæsk og pølse eller stegt flæsk og persillesovs – samt lidt til at løsne tungebåndene og skylle den gode mad ned med.
 

Vil du være medlem af en sportsfiskerforening?

_DSC0235 (1).JPG
Der fanges næsten hvert år en flot, sølvblank grønlænder eller to på premieredagen ved Karup Å.