Sne og fygning har indtaget Bornholm

IMG_3350.jpg Her står båden sikkert på land i det bornholmske vinterlandskab.

Er du på vej til en fisketur på Bornholm, skal du forberede dig på en sneklædt og vindblæst ø, der holder lystfiskerne inden døre på størstedelen af øen.

De her dage er lidt af en bekendt fornemmelse, især hvis man har boet på Bornholm i mere end 10 år. Endnu engang har sneen lagt sig på øen og sat tempoet ned, dog langt fra så slemt som sidste gang, hvor hele øen var afskåret fra omverdenen i et godt stykke tid!

Hygge bag fluestikket
Da man har valgt kun at rydde hovedvejene på øen, så indbyder vejret mest til hygge bag fluestikket frem for fiskeriet, hvis man da ikke lige bor i Rønne på vestsiden af øen. På østkysten har den barske østenvind sat Østersøen i bevægelse med bølger på 1,5 meter og mere, og sneen fyger. Så der er aldeles stille udenfor.

Udsigt til fremragende fiskeri
Erfaringen fra en lystfiskers øjne siger dog, at når alt lægger sig efter storm og blæst, kan fiskeriet være aldeles fremragende, både på kysten og ikke mindst på havet, hvor beretninger om 5 til 10 dobbelt hug har været en realitet. Indtil da nyder vi roen.

IMG_3351.jpg
Efter flere dages sne og fygning er der ringe mulighed for at nå frem til fiskepladserne på Bornholm.