Fornem pris til Kronolaxfisket Mörrum

Elfiskeri.jpg Det mangeårige arbejde med fiskepleje i Mörrumsåen, belønnedes den 12. februar 2018 med den fornemme svenske pris: Grand Travel Awards Ekoturismpris.

Et årelangt arbejde hos Kronolaxfisket Mörrum med fiskepleje, miljøarbejde og fisketurisme belønnedes med den fornemme svenske pris: Grand Travel Awards Ekoturismpris.

Det var en lykkelig pladschef hos Kronolaxfisket, Ida Marie Rigoll, der den 12. februar modtog Sveriges fornemste pris indenfor Økoturisme: Grand Travel Awards Stora Ekoturismpris.

– Vi er naturligvis utroligt glade og taknemmelige for den flotte erkendelse. Det at vi kan kombinere værtskab i verdensklasse, samtidigt med at vi nu og fremover udvikler Mörrumsåen økosystem, føles særdeles inspirerende, udtaler pladschef Ida Marie Rigoll i forbindelse med prisen.

Priskomiteen fremhæver i forbindelse med prisen, at arbejdet med at restaurere Mörrumsåen og forbedre den biologiske mangfoldighed har gennem de senere år fået en meget vigtig rolle, og i 2019 tager Mörrumsåen endnu et kæmpeskridt fremad, når kraftværket ved Marieberg/Svängsta, hvilket vil give endnu bedre adgangsmuligheder for alle vandrefisk og andre arter til de smukke strækninger længst oppe i Mörrumsåen.

En anden begrundelse for prisen er, at Kronolaxfisket arbejde kan mærkes i hele lokalsamfundet, da turister og lystfiskere bidrager med omkring 100 millioner Skr. og cirka 50 arbejdspladser i nærområdet.

Marieberg.jpg
Et stort lobbyarbejde fra Kronolaxfisket Mörrum resulterer i, at opstemningen ved kraftværket Marieberg fjernes i 2019.
HKH Carl.jpg
Den svenske konge Carl XVI Gustaf følger udviklingen i Mörrumsåen meget nøje.
beviset.jpg
En glad pladschef i Kronolaxfisket viser Ekoturism-prisen frem.