Fandt flotte overspringere tæt under land

nicolai.jpg Havørreden huggede på et kast, som Nicolai lagde parallelt med land.

Nicolai Eriksen havde i den forløbne uge held til at lande to flotte overspringere. Begge faldt for en Kobberbasse fisket tæt på land.

Da Nicolai Eriksen fra Lolland lagde vejen omkring kysten på Møn, blev resultatet et stykke sølvtøj i den størrelse og udformning, som de fleste kystfiskere håber på at fange her i vintermånederne. Han kunne nemlig hjembringe en velformet, blank havørred på 3 kg fordelt over 66 cm.

– Søndag den 18. februar tog jeg en eftermiddagstur og så fisken, da den ringede i lårdybt vand, så jeg vinklede et kast parallelt med kysten, og så tog den uden tøven, fortæller Nicolai Eriksen.

Fisken havde taget godt med føde til sig inde på det lave vand, for maveindholdet viste både rejer, tanglopper, kutlinger og tobiser. Alligevel lod den sig friste af en lille Kobberbasse.

– Den kæmpede mere stædigt end hidsigt givetvis på grund af det kolde vand. Få minutter efter havde jeg et hårdt hug samme sted, men fik ikke kroget den fisk desværre, slutter Nicolai Eriksen.

nicolai2.JPG
Nicolai benyttede sin middagspause til et par kast ved Guldborgsund. Resultatet var endnu en flot havørred.

Pausefisk

Engang var pausefisk noget man så i fjernsynet, når der var ophold mellem to udsendelser, men det var en anden slags pausefisk, Nicolai fik på land torsdag den 22. februar. I sin middagspause så han sit snit til at gøre holdt ved en af sine pladser ved Guldborgsund, og iført arbejdstøj og sikkerhedssko havde han igen held med Kobberbassen tæt på land, og så kunne han lande endnu en overspringer. Denne gang viste målebåndet 63 cm.