To blanke flidspræmier

Rino1.jpg Efter mange forgæves ture havde Rino endelig heldet med sig. Foto: Henning Pedersen

Siden nytår havde Rino Hansen fra Frederiksværk ventet på at møde de blanke overspringere. Det lykkedes den 24. januar.

Længere tids søgen efter de blanke overspringere på den sjællandske nordkyst gav endelig det ønskede resultat for Rino Hansen fra Frederiksværk.

I løbet af januar har Rino Hansen fra Frederiksværk benyttet hver en lejlighed, når arbejde og vejr tillod det, til en tur på den sjællandske nordkyst. Resultatet indtil onsdag den 24. januar var en havørred på 60 cm fanget nytårsdag, og siden har resultatet kun været enkelte undermålere, trods en ihærdig indsats. Frustrationen var derfor ved at brede sig, og samtalerne med andre nordkystfiskere gik på de manglende fisk.

Onsdag var forholdene imidlertid rigtig fine med en frisk vind fra syd-sydvest, der gav røre i vandet, men de første ture ned over pladsen gav ikke noget, og tvivlen var ved at tage overhånd, da nogle fisk pludselig viste sig. De første kast til fiskene gav ingen hug, og først efter flere flueskift var der en havørred, der lod sig friste. Det var en flot overspringer på 60 cm og 2,35 kg, fanget på en lille pinkfarvet flue.

Der var flere fisk, der viste sig i løbet af dagen, men de var meget forsigtige, og først en time senere var der igen hug. Igen var det en blank havørred, der denne gang målte 57 cm.

Rino2.jpg
En lille pinkfarvet flue gjorde udslaget i det kølige vand på Nordkysten