Malurt til premiere i Hallebyåen

Billed 2, Lars Høpfner gjorde sit til at opfiske så mange regnbueørreder som muligt under premieren.JPG

”Hvert år inden premieren i Hallebyåen, sover jeg dårligt. Jeg glæder mig til at komme ud til fiskevandet, der ikke har været fisket på i flere måneder. Men netop i år forløb ”helligdagen”, med blandede følelser og en slet skjult malurt på grund af Musholm Lax’ kæmpe udslip af regnbueørreder”, fortæller Lars Høpfner fra Halleby Å Sammenslutningen. 
 
”Malurt på grund af den faunaforurening, de undslupne regnbueørreder repræsenterer. Disse ”burfisk” vandrer nemlig op i Hallebyåen, og har henover vinteren været direkte årsag til et massivt tyvfiskeri i åen. For at kunne fiske i Hallebyåen skal man være medlem af Halleby Å Sammenslutningen (HÅS), som har klare regler for fiskeri, blandt andet i fredningstiden. Det er naturligvis forbudt, og medlemmer bliver ekskluderet, hvis man fisker før 16. januar, hvor der er premiere.

Det omfattende tyvfiskeri har skabt en del bøvl fra vores lodsejeres side, hvor der har været parkeret biler langs åen af disse tyvfiskere, så lodsejerne ikke kunne komme omkring med deres maskiner. Bestyrelsen i HÅS har måttet ud og tale med de mange berørte lodsejere, for at gøde vandene, og gøre dem opmærksom på den rette sammenhæng, –Vi skulle jo meget nødigt miste fiskevand, fordi fisketyve har været på færde”, skriver Lars Høpfner, der altid er at finde på premieredagen i Hallebyåen.

”Nå, men fridagen skulle jo bruges, så jeg havde som sædvanligt en aftale med min bror, Peder Høpfner. Vi skulle mødes ved Flasken, der er betegnelsen for det område, hvor Hallebyåen løber ud i Storebælt. Men 06:45 ringede Peder og fortalte, at det kunne vi godt spare os, for der var allerede to lystfiskere fra foreningen derude, hvilket er ”kvoten” af lystfiskere på denne strækning ad gangen.

Vi aftalte at mødes på stykket ved Åmarksvej i stedet for”, fortsætter Lars. ”Vi var de første ved Åmarksvej, og oplevede en meget flot solopgang. Men blot 10 minutter senere, forsvandt solen bag skyerne, og dér blev den hele dagen.

I løbet af formiddagen fangede Peder en regnbueørred på ca. 3 kg på rørflue. Jeg selv havde tre gange rusk i stangen henholdsvis på blink og jig, -men intet kom på land.

Efter frokost, bestående af grillpølser og øl, arrangeret af Halleby Å Sammenslutningen, kørte vi ud til Flasken, hvor der nu var blevet plads til os.

I løbet af de næste par timer fik Peder tre regnbueørreder, og jeg selv fangede ti regnbuer på spinner. Vægten svingende fra 3-5 kg”, skriver Lars.

”Klokken halv fire var vi færdige med at rense fisk, så vi kunne slæbe høsten op til bilen, godt trætte efter flex på klingen og vind i håret”, slutter Lars sin beretning.

Billed 1, Peder Høpfner med en fin regnbueørred, der jo bestemt ikke hører til under en premiere i Hallebyåen.JPG