Flest blanke havørreder

Fisk160118 002.JPG Den blanke ”udbryder konge” som til sidst kom sikret på land efter to turer i netposen. Havørreden blev fanget på en leddelt wobler.

Et hold sportsfiskere fra Hjørring startede premieren med snestorm. Det skulle ikke stoppe dem og hellere ikke det faktum, at der intet liv var i åen fra klokken 8.30 til klokken 12. De sluttede den længe ventede premiere af med flere blanke havørreder op til 52 cm og et par solstrejf. Niels Peter Arildskov fortæller herunder, hvordan han fangede sine første havørreder i 2018.

Kl. 12.05 fik jeg endelig et hidsigt hug, en fisk rullede i overfladen, og efter 5-10 minutter kunne jeg uden den store dramatik lande en fin grønlænder/overspringer på 49 cm og 1,25 kg. Jeg tror, jeg havde taget 5 kast, da jeg fik et endnu mere aggressivt hug helt inde ved egen bred. Det var en fisk af næsten samme støbning, men tydeligvis lidt større.

Efter ca. 10 minutter så jeg mit snit til at luske nettet ind under den, og troede den kom sikkert på land, men fandeme om den ikke var sluppet ud igennem et uopdaget hul i netposen! Jeg måtte nu fighte den totalt færdig – med fangstnettet i den ene hånd og stangen i den anden. Da den til sidst stod lodret i vandet, lykkedes det mig at få den ned i den del af netposen, som ikke var lukket til pga. den stramme line, der gik igennem. Endnu en rigtig fin grønlænder/overspringer på 52 cm og 1,5 kg.

De 3 fiskevenner fangede ingen nedgænger som de ellers har for vane til premieren.