Fint fiskeri på vinterpladser

Lars1.jpg I løbet af den sidste uge landede Lars hele 60 havørreder

Lars Røddik Jensen fra Nykøbing Falster skiftede i sidste uge de sædvanlige pladser ved Falsters østkyst ud med sine vinterpladser på nordsiden af Lolland og Falster.

- Nu fisker jeg på de pladser, der slet ikke dur om sommeren. Her er lavvandet, blød bund og lav saltholdighed, og med lidt held finder man også havørrederne, der trækker rundt i stimer, fortæller Lars.

At Lars har fundet dem, vidner hans dagsfangster om. Den sidste uge har givet ham henholdsvis 9, 18, 16, 3, 3 og 11 havørreder pr. dag. Han vurderer, at en tredjedel har ligget over mindstemålet, og som regel tager han højst en enkelt med hjem. Ugens største vejede 2,5 kg.

Lars fanger dem på flue og bombardaflåd, og normalt sværger han til fluen Brendas Mor, men den sidste uge har det været en tobisimitation, der har givet fisk.

Mellem de mange havørreder har han også fået to undslupne regnbueørreder, der nu også er nået til Lolland. Det har desværre også medført, at der sættes mange ulovlige garn direkte fra land. På en strækning på 500 meter fandt han fem garn, der var fastgjort til noget tungt på land og vadet ud over det lave vand. Folk, han har talt med, siger de sætter dem efter regnbueørrederne, men han er ikke i tvivl om, at der også går mange havørreder i garnene.

lars2.jpg (1)
Mellem havørrederne var der også et par undslupne regnbueørreder