Stressterapi og store havørreder

peter2.jpg De sidste to uger har giver Peter mange fine fisk i Køge Bugt

I februar i år genoptog Peter Villquist fra Køge sin gamle interesse for at fiske efter havørred på kysten. Siden er det blevet til mange ture, som ikke altid gav fisk, men havde en rigtig fin og vigtig effekt som stressterapi.

- Jeg synes aldrig, jeg har haft nulture, forbi jeg har slappet meget af, men der har da været mange ture uden fisk, og når der har været fangst, har det mest været enkelte undermålere, fortæller Peter.

Men det tog en markant drejning for to uger siden, hvor han på en enkelt tur fangede hele 17 havørreder. Den mindste vejede 1,75 kg og den største 3,6 kg. Det gav selvfølgelig blod på tanden, og den lokale plads i Køge Bugt fik derfor flere besøg, og onsdag den 1. november kulminerede det med fangst af otte havørreder. De fire var blanke, og en fisk på 55 cm kom med hjem. Resten blev sammen med fire farvede fisk genudsat, og især turens sidste på 7,9 kg var en særlig oplevelse.

- Fisken huggede først forsigtigt på min Sandeel-wobler. Jeg gav så først wobleren lidt fart og derefter et spinstop, og så stod den bare stille. Lidt senere gik det så op for fisken, at den var kroget, og så viste den sig med spring ud af vandet, og linen piskede af hjulet, fortæller Peter.

Fisken kom med noget besvær i nettet, hvor den blev vejet, og efter et par hurtige fotos fik den sin frihed igen.

- Min fredning starter, når jeg kan se, at fisken har besluttet sig for at ville gyde i år, så alle fisk, der er begyndt at komme i gydedragt, sætter jeg ud igen, slutter Peter.

peter1.jpg
Dagens sidste fisk var en stor hanfisk på 7,9 kg