Stor kystørred fra Djursland

IMG_2111.JPG

I efterårsferien var vi i sommerhus ved Ebeltoft, fortæller Jeppe Jørgensen fra Viborg og fortsætter: Som altid fiskede jeg næsten dagligt fra stranden nedenfor sommerhuset. Lige siden jeg kom hjem fra Grønland, har fiskeriet kun været en skygge af, hvad det var tidligere. Der er få fisk, og de, der bider, er kun små undermålere.
 
 Men i torsdags var der endelig en fisk over målet, som tog min bombarda-fiskede  Moskusreje. Det viste sig hurtigt, at den var meget over målet, og efter et drama, hvor jeg bestræbte mig på at udvise forsigtig fasthed, kunne jeg med halegreb skubbe en pragtfuld ørred på 75 cm og 5,3 kg. op på stranden.
 
Slutfasen af udtrætningen blev præget af tsunami-lignende bølger fra Molslinjens hurtigfærge; men jeg fik dirigeret fisken ind med en af de store bølger, som kastede den helt op på land. 
Det er min største kystørred nogensinde og en fuldstændig uventet gevinst.
 
Familien kom og spiste halvdelen af den fredag aften. Jeg har simpelthen haft heldet med mig i år, slutter Jeppe Jørgensen, der tidligere på året fluefangede et par Karup-havørreder af samme imponerende kaliber.


IMG_2114.JPG