Bundhugget blev levende

image002.jpg (1)

Mens sæsonen sluttede ved Skjern Å og Storå den 15. oktober, fortsætter fiskeriet i Varde Å (og de øvrige lakseåer) måneden ud. Det nød Kim Mikkelsen blandt mange andre godt af, da han forleden tog til Varde Å neden for Hodde Bro for at stresse lidt af. Af samme grund valgte han for en gangs skyld at svinge spinnestangen monteret med en klassisk Mepps 5, selvom han som regel foretrækker fluestangen.
 
Pludselig føltes det, som om Meppsen havde sat sig fast i en pæl midt i åen, fortæller han, men efter lidt rykkeri begyndte ”pælen” at bevæge sig opstrøms og en lang, tung fight tog sin begyndelse. Fisken bestemte farten de første 8-10 minutter, så Kim blev hurtigt klar over, at den var af anseelig størrelse og der gik yderligere en halv snes minutter, inden fisken gled i fangstnettet.
 
Fisken var en farvet kroglaks af en sådan kaliber, at han foretog en hurtig måling og et velbegrundet lynfoto. Det viste sig, at den flotte fisk var 115 cm lang og den indbyggede vægt i nettet viste 13,5 kg.
Dermed kunne Kim glæde sig over en ny personlig rekord.