Røg over Herslev Strand

IMG_2067.JPG

Lørdag den 9. september havde Lejre Kommune inviteret alle til arrangementet ”Røg over Herslev Strand”. Her var der om formiddagen instruktion i lystfiskeri og efterfølgende fisketur ud for Boserup Skov. Bagefter blev der røget fisk – og hele arrangementet var gratis.

Blandt deltagerne var Arne Lauritzen, der er medlem af Roskilde og Omegns Lystfiskerklub. Han fortæller om dagen:

- Vejrguderne var helt med på at levere det skønneste vejr. Om det var medvirkende til, at vi kun var tre lystfiskere, der mødte op til kaffe og morgenbrød kl. 8, ved jeg ikke – men jeg ved, at mange gik glip af en alle tiders dag med fiskeguiden Keld Michaelsen. Han gav os rigtig mange nyttige tips, inden vi kørte til Boserup og fiskede. Også her fik vi mange gode tips – men desværre ingen fisk. Vandet var for varmt, vindretningen forkert, strømmen gik den forkerte vej, osv. Alle de forklaringer, vi lystfiskere bruger, når vi ikke fanger noget.

- Tilbage på Herslev Strand gik Keld i gang med at forberede et nærmest kulinarisk måltid. Keld havde – heldigvis – medbragt sild, makrel og hornfisk samt kartofler, grøntsager, osv. Og så fik han gang i røgeriet. Om det var ”røgen over Herslev” eller duften, er uvist, men den tiltrak flere af de lokale beboere, som alle blev bænket og tilbudt nyrøgede fisk. Keld blev rost for det perfekte måltid, slutter Arne og opfordrer samtidig andre til at melde sig, hvis der kommer et lignende arrangement igen.