Hvis Ole kan, kan jeg også, tænkte Robert

Nils Ole Kjær 95 cm hunlaks fladså aug 2017_0.JPG

På premieredagen 16. april i Flads Å, der er en del af Ribe Å vandsystem, fangede de to gode venner Nils Ole Kjær og Robert Horup fra Sønderjysk Sportsfiskerforening hver en flot sølvblank laks på henholdsvis 92 cm/7,4 kg og 96 cm/8,9 kg og kunne bagefter næsten ikke få armene ned igen.

Siden har der været lidt stille om de to storfangere, men forleden tog Nils Ole igen ud til Fladså, hvor han allerede efter 5 minutter fik hug af en laks, der strøg ind under og rundt om store vandranunkler, fortsatte 25 meter opstrøms og sprang så ud af vandet 4 gange. Ole overvejede at springe i åen, men da vandet det pågældende sted er meget dybt (og han vistnok er vandskræk!) strammede han hjulets bremse i bund og satte hårdt mod hårdt. 

Taktikken lykkedes, hvorfor han fik vendt laksen og trukket den om på den rigtige side af vandplanterne. Kort efter kunne Ole lande fisken i nettet, tage et hurtigt foto og så ellers genudsætte sin fine hunlaks på 95 cm. Fisken var ny PR for Ole, der fangede den let farvede laks på en Mepps spinner størrelse 4.Senere på dagen fik han ydermere i sidste kast en havørred på 50 cm. Det er første gang, han både har fanget havørred og laks på samme tur.

Disse to oplevelser ville Ole naturligvis gerne dele over telefonen med Robert, som lå hjemme på sofaen – dog ikke længe, idet Robert nu strøg direkte ud til Gram Å, hvor han efter få kast fangede en fin havørred på 56 cm.

Da han havde glemt køleboksen, gik turen tilbage til hjemmet for at rense og  fryse ørreden ned – og så gik det ellers i en vuns tilbage til Gram Å, hvor Robert blev belønnet med en laks på 74 cm, der behørigt blev genudsat. Det var også første gang, at Robert fangede både en havørred og en laks på samme fisketur, fortæller Nils Ole til Sportsfiskeren.

fladsaa 046 pen Kopie_0.JPG