En dag værd at huske

allano.JPG

Det blev en mindeværdig dag for Allan Overgaard fra København, da han lagde vejen forbi Stevns om morgenen onsdag den 30. august. Han havde nemlig længe haft som mål at fange en havørred på 5 kg eller mere, og det lykkedes endelig denne morgen.

- Jeg startede fiskeriet kl. 05.30 og fangede hurtigt to aborrer, som blev sat ud. Derefter smed jeg to ørreder, som føltes som fisk over målet, fortæller Allan til Sportsfiskeren.

Derefter var der en død periode på knap en halv time, men så begyndte flere fisk at vise sig i et område.

- Fluen blev lagt ud og først mærkede jeg, hvordan fisken ”stjal” 20 cm line ud af mine hænder. Men jeg var ret sikker på, at den ikke var blevet prikket eller skræmt, fortæller Allan og fortsætter: Så jeg lavede 2-3 hurtige, korte indtag og så en lang pause. I næste indtag tog den fluen og tog et godt udløb på næsten 50 meter.

Efter 10-15 minutter fik han nettet under fisken og kunne oppe på land veje og måle den til 5,1 kg og 73 cm.

- Verdensklasse endelig at få indfriet det mål med at få en blank på 5 kg på kysten på fluepinden, slutter Allan.