Succes med skum trods skybrud

DSCF7789c_web.jpg

I weekenden 19.-20. august var der premiere på Instruktørsammenslutningens nye 24 timers-kursus i havørredfiskeri ved Trend å. Det vil være de fleste bekendt, at den smukke å i Vesthimmerland byder på et fremragende fiskeri efter havørred, og det var specielt fiskeriet med skumbiller, der var i fokus. Det omskiftelige vejr gav til trods for adskillige byger af skybrudslignende dimensioner udmærkede forhold for fiskeri gennem det meste af døgnet.

Instruktørerne Christian Eriksen og Peter Stoltze guidede de seks deltagere gennem et program, der omfattede fluebinding, demonstration af affiskning samt individuel instruktion ved åen – og ikke mindst et yderst veltilberedt aftensmåltid med en oksefilet på størrelse med en velvoksen havørred.

12 bæklampretter i maven

Tre af deltagerne formåede med en kombination af flid og dygtighed at fange deres første åhavørred på flue. Alle blev endda fanget på skumflue, og interessant nok blev alle fiskene fanget søndag morgen inden for en god times tid.
 
En af de hjemtagne havørreder blev renset under stor bevågenhed, da den havde en markant udspilet mave. Der var mange gæt på, hvad den mon havde fortæret, men stor var overraskelsen, da i alt 12 bæklampretter (også kaldet niøjne)  kom til syne. Ved en bestandsanalyse i Trend å i 2014 blev der konstateret mange bæklampretter i Trend å, men ingen havde alligevel hørt om havørreder, der målrettet fouragerer denne EU-habitatsart, der jo slet ikke er en fisk, men derimod tilhører gruppen af rundmunde.
DSCF4665_web 3.jpg