Stor havørred på skumflue

Peter_0.jpg

lere og flere fisker med skumfluer når de skal overliste en havørred i f.eks. fjorden eller åen. En af dem som nyder dette nervepirrende fiskeri er Peter Birch Christensen fra Oplev. Han har fisket med skumbille i flere år og drømmen har altid været at overliste en havørred over 70 cm i sit lokale vandløb.  

Fiskeriet i det lille himmerlandske vandløb har været svært i år. Der er færre havørreder, men de er heldigvis større, forklare Peter. Peter har kendskab til tre havørreder over 70 cm fra den normalt yderst produktive bjergvandløb. Trods færre havørred blev Peters drøm alligevel til virkelighed en tidlig morgen i juli måned. Han fik nemlig en stor havørred på 73 cm til at stige op til en sort/grøn skumbille, der drev død nedstrøms. 

Glæden var enorm, da det endelig lykkedes at komme over den magiske grænse på 70 cm, fortæller den erfarne og dygtige fluefisker. Han afslutter sin fortælling med at afsløre, at han 90 % af tiden fisker fluen død og drivende nedstrøms.

2_102.jpg