Måske hidtil største danske pukkellaks

IMG_1744.JPG

Onsdag den 23. august var Nicklas Engelbrecht taget ud til en af sine fiskepladser et sted på den østjyske kyst. Her så han flere fisk oppe i overfladen og fik efter kort tid hug næsten i nedslaget. Herefter fulgte nu et meget langt udløb på måske 50-60 meter og senere endnu 3-4 flugtforsøg, hvorunder Niklas begyndt at frygte for hjulets bremse, fortæller han. Men bremsen klarede dog fint opgaven, hvorefter han kunne håndlande en flot blank fisk, som i første omgang kunne ligne en flot steelhead.

Men det var dog i steder en usædvanlig stor, blank pukkelaks på hele 62 cm, der på en sikkert upræcis bagevægt vejede 2,6 kilo. Niklas pukkellaks er dermed – så vidt jeg ved – den største, som endnu er fanget herhjemme. Fisken var som det ses på billederne knaldblink og i fineste kondition uden begyndende gydedragt eller pukkel.

Niklas valgte at sende fisken i frosen tilstand til DTU i Silkeborg, hvor man vil tage skælprøver på hans flotte fangst, som vi her på redaktionen gratulerer med.

IMG_1748.JPG