2_100.jpg

Sportsfiskerforeningen Vidå fortæller, at der indtil 17. juli er blev fanget eller genudsat hele 77 laks enten i selv Vidå eller et af dets mange tilløb. Den største laks denne sæson hidtil nu var 105 centimeter lang og blev fanget af Simon Wannick den 4. maj i Grønå.

Derimod har man per dags dato kun registreret 9 havørreder med den største på statelige 84 cm og 7,5 kilo fanget i Vidå den 11. maj af Hans Christiansen. Men mon der ikke kommer flere ørreder på resultatlisten i løbet af sensommeren og efteråret, når der kommer regn fra oven og vand i åerne.

Når talen falder på Vidå Vandsystem, der faktisk er et af landets største, skal man ikke se sig blind på laks og havørreder. Hvert år fanges nemlig store gedder, fine sandart og flotter rimter fra Tønder og ned til den lille havn Læg An vest for byen samt  – godt nok fra båd  - hele vejen ud gennem Magisterkogen samt i Rudbøl Sø ved den dansk tyske grænse. For mere information og fiskekort og regler henvises til foreningens hjemmeside.

rimte 008 og sandart Kopie.JPG
vidaa 147 tønder can Kopie.JPG