Stor kystørred i sommervarmen

nicklas.JPG

Sommervarmen afholdt ikke Nicklas Rex fra at tage ud til en af sine lokale kystpladser på Lolland-Falster torsdag den 6. juli og godt det samme, for resultatet blev en flot havørred på 4,5 kg.

Sammen med sin makker ankom Nicklas til pladsen, hvor han dagen før havde fået havørreder på 50 og 54 cm, mens makkeren havde fået en på 48 cm. Det varede heller ikke længe, før der var fisk, der viste sig 50 meter fra land, men trods mange forsøg med favoritblinket, blev det ikke til hug. Efter endnu et blinkskifte gik Nicklas tilbage til udgangspunktet, og så skete der endelig noget.

- Jeg går og affisker stenene, der ligger længere ude og laver kast på skråt af kysten. Jeg når kun lige hen til, hvor jeg dagen før fik de to fisk, da jeg kan mærke lidt nipperi i blinket 40 m ude. Jeg tænker det bare er tang fra en sten, jeg lige har krydset, men laver alligevel et spinstop, og en vild fight begynder. Stangen bøjer med det samme, og fisken pisker let 40 m line af og går på langs af kysten, fortæller Nicklas og fortsætter: Jeg får hurtigt kontrol over fisken, og den kommer med ind roligt. Jeg bliver i tvivl om fisken overhovedet er stor, indtil den kommer op og slår med halen.

Nicklas fik råbt sin makker an, så de ved fælles hjælp kunne få fisken kanet sikkert på land. Da klokken var 13, stod han derfor med en flot havørred på 4,5 kg og 70 cm i hænderne. Fisken havde hugget på blinket Fladbukken.

- Det er sommerfiskeri, når det er bedst. Hvem siger, man skal tidligt op og fiske eller natfiske, når dagen byder på lige så spændende og udfordrende fiskeri, slutter Nicklas.