Smuk havørred fra Mariager Fjord

Havørred uden fedtfinne.jpg

Mariager Fjord er Danmarks smukkeste fjord og forleden blev den endnu smukkere, da Lars Løve Lund fra Århus snuppede denne skønhed i Mariager Fjord ved foden af Bramslev bakker. 

Lars var på en guidet fisketur fra Sønderborg til Grenen. På turen stoppede de selvfølgelig ved Mariager Fjord. Med en Snurrebasse i de klassiske farver blå og grøn hugger en store havørred blinket helt ude i kastet. 

Fighten var tung og uden de store spring ud af vandet. Guiden Jari kunne til sidste skubbe den store fisk helt op på det tørre og jublen bryd ud for den vejer imponerende 4,8 kilo fordelt på 75 sølvblanke centimeter.

Havørreden mangler fedtfinnen (den lille finne tæt ved halefinnen) og det er sandsynligvis en videnskabelig havørred som har et ”PIT mærke” i mavesækken. Lars fortæller, at de under rensning af havørreden desværre ikke fandt et PIT mærke. Læs mere om de videnskabelige havørreder på linket her.