Lystfiskeryngel i svøb

_DSC0539.JPG

I 25 år har først Ungdomsskolen i Aalestrup Kommune – og de seneste 10 år Vesthimmerlands Kommune - afholdt en populær sommerskole, hvor børn og unge tilbydes omtrentlig 30 forskellige aktiviteter i den første uge af skolernes sommerferie. Lystfiskeri har været et tilløbsstykke gennem alle årene – i år med 10 børn mellem 9 og 14 år.
 
De første to dage gælder det indlæring af basale færdigheder som kastetræning med fastspolegrej, indøvning af holdbare knuder og fisketeori i å og sø. Om onsdagen skulle teorierne så omsættes til praksis ved Simested Å, hvor børnene mødte store udfordringer i form af masser af høj bredvegetation inklusiv store brændenælder og gyngende hængesæk og hvor fangsten indskrænkede sig til små bækørreder, som forsigtigt blev afkroget og genudsat.
 
De sidste to dage gik turen til Fiskegårdens Put-&-take i Hvalpsund, hvor fiskeriet var betydeligt nemmere og fangsterne væsentlig større. Der blev fanget adskillige regnbuer og guldørreder, et par aborrer og en enkelt kildeørred og næsten alle opnåede at fange mindst en fisk på enten orm, powerbait og spinner. Ved den afsluttende evaluering havde de fleste børn da også lyst til at fortsætte fiskeriet i ferien og de var fast besluttet på at vende tilbage til Sommerskolen næste år.

_DSC0630.JPG