Kastekursus ved Kongeå

20170611_104515 (1).jpg

Sydvestjydsk Sportsfiskerforening afholdt fluekastekursus for medlemmerne ved Kongeåen ved Jedsted. Arrangementet blev afholdt sammen med LOOP og Korsholm, Skjern.

Kim Kragh fra foreningens bestyrelse fortæller, at Spejderhytten i Jedsted var lejet til arrangementet og sammen med boldbanerne fungerede hytten som base for hele weekenden.

På forhånd havde omkring 30 medlemmer meldt deres ankomst, Jimmi Lund Bindesbøl var der som repræsentant for Korsholm, og Martin Ellingsen var der som instruktør fra LOOP.

Omkring middagstid ankom Klaus Frimor, instruktør fra LOOP for at give en kasteopvisning. Bagefter kunne deltagende enten afprøve det medbragte LOOP grej eller rigge sit eget grej til og få en ekspertvurdering af Klaus, Martin og Jimmi.

Der blev også tilpasset grej, nogle liner skulle gøres kortere/lettere andre blot have lavet nye løkker, masser af meninger og hyggelige diskussioner om hvilket grej der var bedst.

Hen under aften lagde vinden sig så meget, at der kunne fiskes i Kongeåen indtil klokken 2 om natten. Det blev dog kun til en mistet havørred. Søndag formiddag fortsatte kurset dog med lidt færre ansigter end om lørdagen. Det blev mest til tilpasning af eget grej og ikke så megen afprøvning af nyt grej, slutter Kim Kragh.

Efter at have fået finpudset kasteteknik og udstyr skulle medlemmerne nu være parate til at matche de mange laks og havørreder, som efter fjernelsen af spærringen ved Jedsted Mølle nu er op vej op i det smukke vandløb.

20170610_095525.jpg
20170611_131731.jpg
20170611_141153.jpg