Havørrederne vælter op i åerne

P7271364 fix.jpg

Mens opgangen i Kolding Å sidste år ved denne tid næsten i to måneder gik på grund af tørken, så har tingene denne sæson i høj grad vendt sig til det bedre. Fangstmeldingerne nærmest vælter ind fra alle kanter i det syd- og sønderjyske område. Den allerseneste har vi modtaget fra Carsten Carstensen:  

”Onsdag aften den 26. juli 2017 var jeg taget til Kolding Å. Vejret så lovende ud og fiskene var igen på træk. Jeg startede mit fiskeri nedstrøms med lange kast til modsatte brink. Efter nogle minutter klaskede en god ørred til fluen, men der skete desværre ikke mere, og den kunne heller ikke lokkes frem igen. Jeg gik derefter et godt stykke opstrøms. Efter kort tids fiskeri huggede en fisk på fluen. Det var en hidsig halvmeters hanfisk, som bare ville slås. Den var helt vild og sprang et par gange gange.  Den blev aflivet og kom i ryglommen på vadejakken. Jeg fortsatte nedstrøms og havde endnu en enkelt halvmeters fisk, som skvulpede bag fluen.

I et sving huggede nok en halvmeters fisk på fluen, der dog kun blev hængende i 8 -10 sekunder. Jeg fiskede videre uden at mærke noget. Bag mig sprang en mindre fisk fri af vandet.
Klokken var nu omkring 01.45, da jeg lagde et langt kast ned ad åen til modsatte brink. Jeg hev 2-3 gange i linen, da der pludselig kom en stor trykbølge op bag fluen.. men intet skete!? Jeg ventede et minut inden jeg lagde fluen samme sted. Igen kom der en trykbølge bag fluen, men heller ikke denne gang skete der mere. Efter yderligere 2 minutter prøvede jeg igen. Denne gang lod jeg bare fluen svinge stille og roligt over åen.

Så blev det pludselig tungt i den anden ende. Fisken plaskede og rullede i overfladen. Jeg var straks klar over, at det var en større fisk. Den lille klasse 4 stang kom på arbejde, men ikke mere end at jeg sagtens kunne styre fisken. Efter 5 - 10 minutters tungt tovtrækkeri og et enkelt udløb, gled fisken ind over net rammen og jeg kunne løfte den op i det våde græs. Efter et par højlydte glædesudbrud tog jeg den store hanfisk med ned til bænken, hvor jeg kunne måle og veje den til 83 cm og 6.80 kg!”

7 fix.jpg