Havørred kroget to gange samme aften

1_DSC07366.jpg

Hvis du kroger den samme havørred to gange inden for 5 minutter er det måske udtryk for, at fiskens hukommelse er en anelse hullet eller fluen er præsenteret perfekt to gange. Det var netop hvad, der skete for denne lokalredaktør, da han i juli fangede en mindre havørred – hele to gange i Binderup Å.

Havørreden blev kroget og sprang forfanget midt over i selv hugget. Herefter fik redaktøren bundet en anden flue på det slidte forfang. Han kastede fluen ud samme sted og bang så var der fast fisk igen. 

"Jeg troede ikke mine egne øjne, da havørreden både havde min flue og en linetjavs hængende ud af gabet. Dobbeltkrogen var nem at genkende, da det var en lille dobbeltkrog jeg havde lavet ud af en trekrog og linetykkelsen matchede. Jeg har aldrig hørt om andre som har prøvet lignende. Har altid lært at en fisk der har mærket krogen har lært lektien den dag. Måske er det ikke så dumt at opsøge en mistet fisk selvom det lyder umuligt."