Hat trick ved Lillebælt

makrel 050 strib_edited-2.jpg

Forleden søgte jeg ud til Lillebælt for at se, om rygterne talte sandt om makreller langs kysterne. Da strømmen var i det rette hjørne sidst på eftermiddagen gik turen over til Strib. Efter nogen tid valgte jeg at traske lidt op og ned ad stranden mellem fyrtårnet og den nye Lillebæltsbro for at kigge lidt på forholdene.

Ude på en badebro stod en mor med sin voksne søn. De havde helt tydeligt fundet den rigtige plads, da de  begge på skift trak fisk op ad Lillebælts strømrige vand.  Hverken til højre eller venstre mærkede jeg eller andre noget, så det var tydeligt, at fiskene havde samlet sig et ganske begrænset sted, hvor strømmen da også kørte i ring.

Moren havde aldrig prøvet at fiske før, fortalte sønnen, men sammen nåede de to i løbet af kort tid at fange fire store hornfisk, tre fede makreller samt en pæn havørred på omkring 45 cm på blink. Det kan man da både kalde et flot hat trick og stort begynderheld. Sønnen fortalte, at han faktisk flere gange tidligere havde prøvet at fiske fra badebroen uden at have mærket det mindste!