Fynske havørreder går igen til filmen

fiskefilm copy.jpg

De fynske havørreder er nok nogle af de mest filmede havørreder i verden. Nu bliver de endnu mere berømte.

Både filmfotografen Niels Vestergaard, der tidligere har lavet serien om Havørredens Hemmeligheder - med de fynske i alle hovedrollerne - og organisationen Havørred Fyn er på vej med nye udgivelser.

Havørred Fyn er partner i EU-projektet FishTrail, som fokuserer på at gøre nogle af Europas gode sportsfisker-destinationer endnu bedre. Projektet gav blandt andet muligheden for afholdelsen af endnu en Havørredens Dag i februar med 150 gæster på Fyns Laksefisk. Dertil giver det Havørred Fyn velkomne ressourcer til at producere fire nye kortfilm om fynsk havørredfiskeri. 

InWadersMedia laver filmene, som med deltagere fra både Norge og Sverige, vil give de mere uerfarne havørredfiskere på Fyn, Ærø og Langeland en smuk og informativ introduktion til kystfiskeriet. 

Her er gåde råd om alt fra grej, valg af fiskeplads, overnatning, guidning og selvfølgeligt masser af havørreder. Filmene går også bag om årsagen til, hvorfor Fyn og øerne i dag er en fremragende fiskedestination - dét er jo ikke kommet af ingenting.Filmene publiceres gratis først på efteråret på www.Seatrout.dk og Havørred Fyns YouTube-kanal.

niels vestergaard.jpg

Hr. Havørred, Niels Vestergaard fra Wide Open Outdoor Film har tidligere produceret de meget populære fiskefilm Havørredens Hemmeligheder IVI, hvor hovedparten af fiskene er fynske. Nu er han atter i gang: To nye film om det fynske kystfiskeri er på vej. Og Havørred Fyn er (igen) med som sponsor.

Netop nu bliver der bakset rundt med kameraer, fiskestænger, mikrofoner og ikke mindst havørreder langs de fynske kyster. De to garvede kystrotter og fiskekammerater, fynske Claus Eriksen og Thomas Hansen, dyster om vores fynske nationalfisk. Niels forventer at de to nye film får premiere på www.hemmeligheder.dk til vinter, hvor lystfiskerne kan vente endnu nye fangster og opfindsomme vinkler på Nordens bedste havørredfiskeri.