vellykked_kurser_1.jpg Åben galleriet

Vellykkede kurser i havørredfiskeri (2)

I den sidste weekend i april og i maj havde håbefulde lystfiskere fra hele landet samlet sig ved henholdsvis Mariager Fjord og Limfjorden, for at lære mere om det unikke havørredfiskeri. Det var Danmarks Sportsfiskerforbunds to instruktører Lasse Elmgreen og Niels Lynggaard, der stod for kurserne Boost dit havørredfiskeri – Fra 0 til 100 på en weekend.

I slutningen af april var det havørredfiskeriet i Mariager Fjord, der stod for skud. Lasse Elmgreen og Niels Lynggaard hjalp på grundig vis deltagerne igennem forståelsen for ørredens biologi og færden. Fiskegrejet blev nøje gennemgået og optimeret. Teknik og årstider for pladsvalg blev gennemgået teoretisk, og så stod den ellers på praktisk fiskeri. Her guidede Niels Lynggaard spinnefiskerne aktivt rundt på udvalgte pladser, imens Lasse Elmgren tog sig godt af fluefiskerne. For enkelte deltagere var det første gang, de havde en fluestang i hånden. 

vellykkede_kurser_2.jpeg
Karsten haler den store fisk ind Foto: Henning Henningsen

Deltagerne tog ved lære, og den nye viden gav store fremskridt ved vandet – bl.a. i form af flotte ørreder samt hornfisk som bifangster.

Den 19.-21. maj stod den på havørredkursus i Limfjorden – igen med fokus på at give et friskt hold kursister en ny konstruktiv måde at gribe fiskeriet an på. Gamle vaner er svære at bryde op, men det lykkedes igennem weekenden. Kursisterne forbedrede deres fiskeri, selvom den praktiske del kun gav hornfisk.Ørrederne udeblev simpelthen. Det var samtidig heller ikke den bedste oplevelse at sætte endegrejet i ulovlige garn. Heldigvis kom fiskerikontrollen med det samme, og i alt blev fire skjulte garn taget i bevaring.