Heldig adgang til åfiskeri

erikwn.jpg

Erik Walther Nielsen fra Charlottenlund er så heldig, at hans svoger har købt en landbrugsejendom på Sydsjælland syd for Slagelse, hvor den nordlige grænse går langs Lindes Å over omkring 2,5-3 km. 

Den er helt ureguleret med hurtige, nærmest fossende styg og dybe høller og fine sving. Den er 1-2 meter bred, men Erik anslår, at de dybe høller nogle gange er over én meter dybe.

- Der er opgang af havørred, men der går også fine bækørreder! Jeg har kun være der to gange, og jeg har ikke være på hele stykket endnu. Første gang var i slutning af april, hvor jeg havde to på land, hvoraf største var ca. 35 cm, begge genudsat. Jeg have desuden kontakt med 4-5 andre fisk fortæller Erik og fortsætter:

Den 10. maj var situationen den samme, kontakt med 5-6 fisk, hvoraf flere var absolut fine fisk. Stykket slutter i et skovstykke med høje skrænter og store træer, hvor åen løber i et rør under en markvej. Her lod jeg min 3 grams Rappala flydende wobler drive ind, og bum, sikke en fight på min lette 6 fods stang. 

Dette er min absolut største bækørred, jeg har trods alt fisket i vel 55 år. Korkhåndtaget måler lige præcis 30 cm, og vægten viste 1,44 kg.