Forfangsspidsen holdt

20170618_233156.jpg

Efter mange nulture til mange forskellige steder, tog jeg søndag aften til Mariager Fjord, fortæller Ole Tias fra Rødkjærsbro. Den smukke fjord plejer altid at give mig oprejsning og det gjorde den også denne gang:

Først fik jeg en blank vildbasse på 46 cm, fortsætter han. Senere, da mørket faldt på, kom et rigtigt tungt hug på fluen og det meste af skydelinen forsvandt fra hjulet i rasende fart.

Jeg viste, at der var knuder på forfanget på grund af meget vind først på aftenen, men når man ikke tror så meget på det, er tanken vel bare, at det går nok selvom forfanget er svækket. 

Når den store så endelig tager fluen, er ens første tanke, hvad med brudstyrken? Hvorfor skiftede jeg ikke forfangsspidsen ud ? Nervøsiteten breder sig, kan linen holde? Denne gang gik det godt - og hvilken fisk! 

Den havde ihvertfald ikke sultet i lang tid og den var 62 cm lang og 3,3 kg, slutter Ole, der tager til norske Bjerkreimselva i næste uge.