Bjarnes første Gudenå-laks

Bjarne laks gudenåen.jpg

Det er ikke kun de danske vestkyst-åer, der har givet godt med laks i år. Også Gudenåen med udløb i Randers Fjord er godt med.

Og det har Bjarne Nielsen fra Svendborg benyttet sig af. Han har været på flere ture til åen. Bjarne Nielsen fortæller:

- De fine laksefangster i Gudenåen har lokket mig på flere ture til den store å. Det er noget markant andet at gå ved denne, nu spritklare å  og fiske i renderne mellem den høje grøde. Fiskeriet foregår for det meste med reje eller orm, teknikken er ikke nem at mestre. Det er noget sværere end bare at gå og kaste en flue i vandet og lade den drive over strømmen

- Den 31. maj var det blevet koldere efter en periode med varme, og da vejrudsigten også bød på hård vestenvind, var det tiden for en laksetur.- Der var ikke andre fiskere at se, så jeg valgte en af toppladserne. Første kast med rejen gav et hug. Skuffelsen var stor, da den fisk som kom op af vandet, var en skrubbe. 

Nyt kast, endnu et hug, men fisken som havde taget rejen var markant større end en skrubbe og blank. Jeg havde min første Gudenå-laks på krogen. Den var noget uregerlig og svømmede straks ind i noget af det grøde som står i kanten. Efter nogle ture op og ned af åen fik jeg laksen på land, en fantastisk følelse man aldrig bliver træt af. Den var fin og blank, 89 cm lang og 6,520 kg. 

Umiddelbart efter at jeg havde fået den på land viste to andre laks sig på pladsen. De ville ikke noget, og det blev ikke til mere på den sidste forårsdag. Jeg var da også rigeligt fornøjet med gode oplevelser. Gudenåen kan bestemt anbefales, hvis man er træt af fluefims og kvotefiskeri i de vestvendte åer, lyder beretningen fra Bjarne Nielsen.