Storlaksens livshistorie

Søren Juel laks Storå 16 april 2017 121 cm 17,6 kg_b_0.jpg

På premieredagen den 16. april fangede den dygtige fluefisker, Søren Juel, en fantastisk smuk storlaks i Storå. Kæmpen vejede 17,3 kilo fordelt på 121 cm. Søren tog en skælprøve (12-15 skæl mellem rygfinne og sidelinje) og sendte dem til analyse hos Sportsfiskerforbundets skæl-ekspert, Kaare Manniche Ebert. Kaare har nu nærstuderet skællene og har sendt nedenstående oplysninger tilbage til storfanger Juel:
 
Kære Søren!
Til lykke med den fantastiske laks! Skælaflæsningen røbede følgende:
 
Laks: 121 cm og 17,3 kg. Fangststed: Storå, den 16. april, 2017. Fisken er cirka 5 år gammel. Den er udsat og trukket i havet, da den var et år gammel. Efter fire år i havet i havet er den trukket op i Storåen, hvor blev den fanget af dig. Du kan i nedenstående skema se, hvor lang fisken har været efter hver vækstsæson. 
 
 Ferskvand     Saltvand
     1. år         1. år         2. år       3. år        4. år
    16cm         45cm       75cm      108cm     121cm

Din smukke laks har den samme livscyklus som Dinesens på 26,5 kg – bortset fra, at den var en vildlaks med 2 år i ferskvand. Men den har ikke været længere end din, da den svømmede i havet. Vildt, at der findes så skønne fisk i Storåen! 

Med venlig hilsen
Kaare Manniche Ebert
Biolog