Sommerskole i Aalestrup for 11-14-årige

2007-06-14-20-56-55_2007_Efterskolen 110_0.jpg

Nu kan du starte din karriere som juniorfisker allerede som 11-årig. I første uge af sommerferien afholder Danmarks Sportsfiskerforbund i samarbejde med Aalestrup Naturefterskole åbent kursus for de helt unge lystfiskere. Kurset vil være et fantastisk godt springbræt til dig, der senere gerne vil deltage i Forbundets juniorlederkursus for 14 til 18-årige.

Kurset her henvender sig til juniorer på 11 til 14 år og varer fire hele dage. Kurset er åbent for både begyndere og øvede, og selvfølgelig er både piger og drenge velkomne.


Hver af de fire dage handler om en ny fiskeriform. Vi vil komme igennem:

1. Kystfiskeri efter ørreder (Mariager Fjord)
2. Åfiskeri efter bæk- og havørreder (Simested eller Lerkenfeldt Å)
3. Put and take-fiskeri i fiskesø
4. Gedde- og aborrefiskeri

Alle dagene starter med en kort teorilektion på Aalestrup Naturefterskole, hvor vi forbereder os til dagens fiskeri. Derefter kører vi i minibus ud til fiskevandet, hvor undervisning og fiskeri vil gå hånd i hånd. Efter aftensmad er der foredrag om forskellige fiskerejser og ture. Resten af aftenen holder fluebindingsværkstedet og grejværkstedet åbent.

Kursusleder er Jens-Ole Frier, og desuden deltager Ingelise Frier og Torben Thinggaard. Alle instruktører er medlemmer af Danmarks Sportsfiskerforbunds instruktørsammenslutning og har stor erfaring med at undervise helt unge lystfiskere. Hvis der melder sig mere end 15 deltagere, supplerer vi instruktørstaben med et antal hjælpere fra Aalestrup Naturefterskoles fiskelinie. 

Praktisk om kurset:

  • Kurset starter søndag aften den 25. juni, hvor eleverne ankommer og bliver indkvarteret. Kursusprogrammet løber så fra mandag til torsdag. Der er afrejse fra skolen torsdag den 29. juni om aftenen eller sent på eftermiddagen.
  • Kursusprisen er 1000 kr. Den dækker alle udgifter på selve kurset. Det vil sige mad, indkvartering, transport og undervisning.
  • Kurset bliver afholdt ved minimum 10 tilmeldinger.


Tilmelding kan ske her på Sportsfiskeren.dk senest 31.maj 

Vil du vide mere om kurset, kan du ringe eller skrive til kursuslederen (40407980 eller jofrier@gmail.com).