DSF på Naturmødet 2017

Thunderdome-naturmøde.jpg

I dag skydes årets udgave af Naturmødet i gang i Hirtshals. Danmarks Sportsfiskerforbund er naturligvis til stede, og du kan glæde dig til et program fyldt med lystfiskeri.

Naturmødet slår i dag dørene op for anden gang. Som i premiereåret 2016 sker det i Hirtshals, og det sker i en udvidet form. Danmarks Sportsfiskerforbund er i år repræsenteret ved såvel de lokale sportsfiskere, i debatterne samt via BlivNaturligVis i skolesamarbejdet med Danmarks Jægerforbund.

Der er med andre ord rigtig god grund til at bevæge sig nordpå som lystfisker, for at få et indblik i alle de ting, som de lokale sportsfiskere arbejder med. På standen vil du kunne se sportsfiskere i aktion ved fluestikket, se hvordan du tilvirker egne blink, høre om de lokale sportsfiskerforeningers arbejde, deltage i konkurrencer, fiskeri, samt smage på en nyrøget fisk. Du har selvfølgelig også mulighed for at møde Danmarks Sportsfiskerforbund på samme stand.

Officiel åbning af BlivNaturligVis

Den officielle åbning af BlivNaturligVis bliver formentlig også et tilløbsstykke, når Gordon Henriksen og Nikolaj Kirk fyrer op i bålet og grillen. I samarbejde med lokale unge mennesker samt teamet omkring BlivNaturligVis diskes der op med smagsprøver og info om status og tanker om fremtiden. Du kan desuden opleve et af de nye tiltag, når Den Digitale Ørredpatrulje præsenteres som en ny undervisningsplatform til de danske skoler fra skoleåret 2017/2018.

Taler og debatter

På den store scene – Thunderdome – kan du blandt andet møde en række nationale politikere, der hver især holder deres naturtaler til nationen. Danmarks Sportsfiskerforbund deltager i debatterne ”De Forhadte Vandløb”, ”Er vi fælles om naturen” samt ”Generationernes Kamp”. Vi er medarrangør på ”En ny Havplan for Danmark”. Du kan også høre Rune Hylby, Bandeleder i Den Sjællandske Grusbande, fortælle om den store indsats frivillige gør for at hjælpe ørredbestandene på Sjælland. Det handler om ansvar for vores fælles natur. DTU gør status over nødvendigheden af regulering af lystfiskeriet i Danmark, og Kaare Manniche Ebert fortæller om ”Store fisk og små fisk – Mange fisk og få fisk”. Jens Ole Frier og Erik Andersen fortæller om vandløbspleje. Ja, mængden af tilbud til den videbegærlige sportsfisker er nærmest uendelig.

Noget for hele familien

På den sidste dag – lørdag – lægger Nordjysk Småbådsklub fra kaj, når der forventes mere end 100 bådes deltagelse i den store havfiskekonkurrence fra Hirtshals. Allerede fra fredag aften kan man se småbådene i havnen og få en lystfiskerskrøne og en snak over rælingen. Konkurrencen kører hen over weekenden.

Kort sagt, så er der al mulig grund til at planlægge en tur til det Nordjyske med hele familien. Det er ikke kun de sportsfiskeinteresserede, der kan have fornøjelse af en tur til Hirtshals. Naturmødet byder på yderligere en lang række events, debatter og oplevelser for den øvrige del af familien. Læs meget mere om det på www.naturmoedet.dk.