Drømmeørred til 50 års jubilæum

IMG_1658 (1).jpg

Efter 50 års medlemskab af Vejle Sportsfiskerforening fangede Hans Lerche- Henriksen onsdag den 24. maj sin drømmefisk, en fantastisk, helt blank havørred på hele 92 cm og 9,5 kilo i Vejle Å.
 
Dagen forinden havde Hans Lerche-Henriksen også været ude ved Vejle Å, hvorfra han kunne vende hjem med to regnbueørreder på henholdsvis 55 cm og 2,3 kilo samt 56 cm og 3,4 kilo. 

Fiskene har gjort voldsom modstand, men da den store havørred tog hans regnorm, mærkede Hans med det samme, at  her var andre kræfter på spil. 

Først borede havørreden ved bunden, men da han lagde pres på, strøg fisken i et hårdt og langt udløb opstrøms. På et tidspunkt ændrede havørreden taktik og suste nedstrøms – og ind under nogle træer, hvorfor Hans måtte ud i åen, der dog heldigvis ikke var så dyb på stedet. 

Nettet var slet ikke stort nok, hvorfor Hans nærmest måtte skovle på fisk og nettet på land med hænderne. Hvilken oplevelse!

OBS: Der har været en smule tvivl om, hvorvidt fisken er en havørred eller en laks. Ud fra fotoet er der dog ingen tvivl: Fisken er en laks. (redaktørens kommentar).