Det gik hurtigt

Kent 2016_0.jpeg

På mindre end en måned blev kvoterne for laks over 75 cm (Skjern 70 cm) generelt opfisket i både Storå, Varde Å og Skjern Å. Det hurtige kvotestop har givet ny næring til diskussionen om at ændre på premieretidspunkt, kvotestørrelser, delkvoter på månedsbasis, metodebegrænsning og andre tænkelige alternativer til de nuværende kvoteordninger.
 
Ved Varde Å varede storekvoten knap tre uger og formand Kai Verner Lauridsen fra Varde Sportsfiskerforening lægger ikke skjul på, at han havde håbet på en noget længere storlaks-sæson og han udtaler i den anledning til dagbladet JyskeVestkysten: 
 
- Det gik hurtigt. Vi skal have det vendt i bestyrelsen, om vi kan gøre det anderledes næste år. Eventuelt ved at dele kvoten af store laks op eller ved at lave en kvote for kæmpestore Varde-laks på eksempelvis over 110 centimeter.. Tænk sig at fange en laks på 140 centimeter, som så skal genudsættes. 
 
– Ved at det er slut med at hjemtage en stor laks, så falder interessen for Fiskeriet langs Varde Å – og derved indtægterne. – Et stop så tidligt på sæsonen vidner om en stor opgang af Varde-laks, hvilket skal ses i lyset af stoppet for storlaks de foregående tre år. Det kom først den 24. maj 2016, den 30. juli 2015 og den 19. juli 2014, uddyber han.
 
Kai Vernes Lauridsen udtrykker i den forbindelse håb om en større laksekvote næste år. Det er dog fortsat muligt at hjemtage laks på 75 cm eller derunder, hvis man ikke allerede har bragt en storlaks med hjem. Lillekvoten er på 130 laks.