De røde øjne gjorde en forskel

kern_0.jpg

En hurtig indskydelse onsdag aften førte til, at Kern Lund fra Hundested tog afsted til Møn sammen med sin kæreste. Fiskegrejet lå som sædvanlig i bilen, og torsdag tog de ud på sydkysten, hvor Kern hurtigt spottede nogle ørreder, som han imidlertid ikke kunne få til at hugge på noget som helst, selv om der var masser af tobiser og rejer i vandet. Han fiskede efter dem helt frem til kl. 1 om natten, men uden held.

Næste formiddag prøvede han igen, og i stille vejr med høj sol spottede han fire store ørreder i et badekar. Et par timer senere havde han fanget tre af dem, der alle målte omkring 60 cm.Den rette medicin viste sig at være en rejeflue med selvlysende røde øjne, som Kern havde fået fra fluebindervennen John Mortensen. Dem havde Kern ellers ikke haft særlig fidus til, men nu får de en fast plads i æsken fremover.