Stangen kan jeg se, men hvor er din moral?

IMG_0740.jpg

Det kan godt lyde som hårde ord, men der ligger desværre en masse sandhed i! Lige nu er Bornholm omdrejningspunktet for lystfiskeri og mange nationer er samlet på øen i håb om at fange drømmefisken. Og det er nu ikke nogen hemmlighed at øen byder på noget af det bedste fiskeri i en storslået kulisse med både imponerende klippekyster, sandstrande, bugter og skær som bare byder på fantastiske fiskespot. Og uden at lyde gammeldags så var den tid af året også fantastisk for om det var en norsk lystfisker som gerne ville i snak på en høflig måde eller en svensker som endte med at blive en rigtig god “fiskekompis” og dermed startede en tradition for et tilbagevende årligt ritual med at gæste øen. 

Så har vinden desværre vendt og det er langt fra alle fiskegæster som er høflige og venlige længer! I “gamle” dage spurgte man som gæst efter regler og hvad man måtte eller ej og håbede måske også på et lille godt tip! Nu fisker folk bare løs og står 12-15 mand midt i en helårsfredning uden at sætte sig ind i reglerne! Eller også så tages der godt med fisk og når man så spørger diskret om de er bekendt med reglen om at der kun må hjemtages 3 fisk da det måske syner at nogen ikke helt har overholdt det, så bliver man af den tyske turist anklaget for selv at skulle tjekke op på reglerne for der fandtes ingen regel om dette! Og når man på det argument hentyder til at man har at gøre med lystfiskeri til dagligt findes der kun et råb om at finde sig et nyt job og lige slappe af med misundelsen! OK, det var nu kun et spørgsmål om de var bekendt med reglen, nix weiter!

Kære medfisker, øen er over 580 km2 stor og der er masser af plads og heldigvis også godt med fisk og det er hverken en kamp om at overleve eller ego, det burde være vores fælles hobby som bringer os hygge og glæde stunder samt oplevelser! Og det er faktisk meget kedeligt at det overhoved skal nævnes i ord, men vis nu hensyn og respekter venligst reglerne. Knæk og bræk.  

Reglerne lokalt for Bornholm findes her.